Hoppa till innehåll

Döende utförsäkras: Emil Broberg rasar över regeringens politik

september 13, 2010

Bloggen Emil Broberg går i dag till hårt angrepp mot den borgerliga regeringens politik när det gäller sjukförsäkringen. Bakgrunden är dagens artikel i Corren(papperstidningen) om den svårt sjuka och döende Maria. Broberg skriver:

Idag skriver Corren om Maria. Hon är döende i cancer. Hon går i behandling men den hjälper henne bara för stunden och den påverkar henne starkt. Hon kommer att dö av sin sjukdom. Maria har dock varit sjuk för många dagar. Enligt de nya sjukförsäkringsreglerna som den borgerliga regeringen beslutat om ska hon vara frisk och rehabiliterad nu. Problemet är att Maria aldrig kommer att bli frisk. Hon kommer dö av sin sjukdom.
Maria kan inte heller arbeta. Hon har inte någon förmögenhet på banken. Hon har arbetat inom äldreomsorgen. Så den sista tiden i livet måste hon söka socialbidrag för att kunna betala hyra, mat och räkningar.

Bloggat: Mats Johansson, Emil Broberg, Joakim Hörsing, Gunnar Gustavsson, Agneta Niklasson, Margareta FranssonNicke Bremer, Utan ramar, Gunvor G Eriksson

Andra bloggar intressant om: döende Maria, cancersjuka, sjukförsäkringen, utförsäkrade, regeringen,

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. september 17, 2010 2:28 e m

  Det jäkligaste är att man inte hann förbereda sig för detta som det ”nya arbetarpartiet” m.fl kokat i hop på rekord kort tid och kunde ha försäkrat sig mot att bli tvungen att gå till soc mot slutet av sitt liv eller sin kroniska sjukdom och innan sitt första socialbidrag betalats ut ha tvingats sälja hus och tömma bankkonton m.m.

  De mörkblå måste ju tycka att det är en finare form av bidrag det man efter nogsam prövning ev. kan få eftersom att dom jagar oss långtidssjuka mot just socialbidrags-stupstocken?!
  Då är det minnsann inget fult med att ge ut bidrag eller hur?:-/
  -Hur ska dom ha det egentligen?

  -Hur logiskt är det föressten på en skala, att vilja ordna jobb åt sjuka som ej kan jobba, före man ordna arbet åt dom friska som står i kö i långa banor och som kan arbeta , men inte får något jobb och som så klart inte vi sjuka heller kan få????

  Massvis med kvinnor som jobbar deltid kan ju inte få någon heltidstjänst, men då säger Fredrik. R. i stället att de ska behöva smörjas med högre lön för att annars tycker dom inte (Enlig statsminisntern)att det är ide att gå upp i arbetstid????
  Det är ju så falskt att man spyr att påstå något så osant. :-/

  Här står folk och önskar inget hellre än att få en heltidstjänst. Inte finns det några hemmafruar på halvtid nu förtiden som behöver lockas till att jobba mer?
  Ja! Kanske bland dom rika då?
  Skulle vara dom då som inte vill jobba när de ändå inte tjänar mer än de gör på att leva på sin makes feta lön?? *ironi*

  VIKTIG INFO TILL ER YNGRE.
  Jag var med på den tiden då vi hade 100% ersättning i alla försäkrings- systemen som t.ex A-kassan, sjukkassan föräldrarförsäkringen = hemma med barn 1 år med fullt betalt.
  Konstigt nog jobbade jag och de flesta andra både helttid och massa övertid ,trots att ingen piska ven över oss.
  -Hur kan det komma sig då Reinfelt med ”familj”?

  Inte var folk mer benägna att smita undan arbete på den tiden, då de verkligen hade chansen utan att förlora ekonomikst på det? Pratar om 1970-80-talet nu.

  Det är väl så att när man inte hittar några som fuskar så ger man sig tillsist på de riktigt svårt sjuka människorna som i exemplet här t.ex.:-/

  Oh ! Vad jag längtar efter att få rösta i år.
  Givetvis på de rödgröna.:-)
  Dom där 500 spännen, kan vi ta manngrannt och samla i hop i insamlingsbössor ute på stan, och betala ut till de som blir utförsäkrade om nu de mörkt blå skulle gå och vinna valet.

Trackbacks

 1. När den brutala regeringspolitiken får ett ansikte « Joakim Hörsing
 2. Alla som drabbas av sjukdom ska ha rätt till trygghet | Utan ramar
 3. KD – inga barmhärtiga Samarier direkt « Joakim Hörsing
 4. Läsarstorm om döende och utförsäkrade Maria « Joakim Hörsing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: